Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Mario Mendek pokrenuo je predstečajni postupak za svoju tvrtku Selekcija MM, koja uvozi delikatesnu hranu

kantina-MM-prostor

Vlasnik Selekcije MM Mario Mendek zatražio je pokretanje predstečajnog postupka zbog blokade i nemogućnosti plaćanja. Selekcija MM već se dugo godina bavi uvozom kavijara, wagyu govedine i drugih steakova, kamenica, plemenite ribe, gusjih jetara i sličnih proizvoda.

Selekcija MM nije orijentirana prema maloprodaji nego prema restoranima i hotelima. Selekcija MM u boljim je vremenima uredila restoran i showroom i otvorila hotel u zagrebačkoj Kustošiji.

Međutim, Mendek očito nije mogao izdržati pandemiju, jer u dokumentaciji za predstečajni postupak navodi 70 klijenata/dužnika koji mu duguju skoro dva milijuna kuna. Čini se, dakle, da su tijekom lockdowna restorani i hoteli prestali plaćati Selekcijine fakture.

Mendekova firma istodobno je u blokadi od oko 219 tisuća kuna. Prije više od dvadeset godina gospodin Mendek bio je jedan od najvažnijih hrvatskih uvoznika vina.

Mendek je u Hrvatsku uvozio niz velikih svjetskih vina, no njegova ondašnja tvrtka Kult Dioniza, koja je imala vinoteku na početku Nazorove ulice, također nije uspjela opstati. Dapače, ušla je u sudski spor s jednim od najpoznatijih europskih vinara.

Selekcija MM distribuirala je zaista vrhunske svjetske delikatese. Nadamo se da će se izvući iz sadašnjih problema.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Mario Mendek pokrenuo je predstečajni postupak za svoju tvrtku Selekcija MM, koja uvozi delikatesnu hranu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min