Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Regionalne kvalifikacije za S.Pellegrino Young Chef ove se godine održavaju u Hrvatskoj

young-chef-2023

S krajem pandemije vraćaju se i velike gastronomske smotre i natjecanja. S.Pellegrino Young chef, izbor za najboljeg mladog chefa na svijetu, jedno je od globalno važnih svjetskih gastronomskih natjecanja. U regionalnim kvalifikacijama za S.Pellegrino Young Chef Hrvatsku je prije tri godine predstavljao Deni Srdoč, koji je lani restoranu Nebo donio Michelinovu zvjezdicu. Regionalne su se kvalifikacije tada održavale u Milanu.

Danas smo dobili potvrdu da će se ove godine regionalno natjecanje za S.Pellegrino Young Chef održati u Hrvatskoj. Riječ je o jednoj od najvažnijih gastronomskih manifestacija dosad priređenih u našoj zemlji.

S.Pellegrino Young Chef održat će se u listopadu, najvjerojatnije u jednoj od prestižnih jadranskih destinacija (premda se još uvijek razmišlja i o Zagrebu).

Na regionalmom Young Chefu sudjelovat će mladi kuhari iz Izraela, Slovenije, Mađarske, Grčke, Rumunjske, Srbije i Polljske. Hrvatska će kao zemlja domaćin imati pravo na dva kandidata. Nadamo se da će na “hrvatsko” natjecanje za S.Pellegrino Young Chef prijaviti što više hrvatskih mladih chefova.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.