Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Konzumovi Maturo burgeri imaju više dobrih i jednu dosta neugodnu stranu

maturo

Maturo program Pik Vrbovca od samog se početka, prije dosta godina, susretao s nekoliko problema. Najveći, koji do danas nije riješen , jes tekstura steakova.

Kako god da ih pečete, kratko ili malo dulje, na grillu ili na vrućoj željeznoj tavi, s bastiranjem ili bez bastiranja, oni uglavnom ostaju žilavi, i to neovisno o kojem se rezu radi. Isprobali smo ih desetke, uvijek s istim rezultatom.

Jučer smo, pak, prvi put kupili Maturo burgere. Ideja je odlična: burgera od odležane govedine na hrvatskom tržištu baš i nema mnogo, pogotovo ne svježih. Maturo burgeri pripremaju se u Superkonzumovoj mesnici u Radničkoj.

Deklaracija je obećavajuća. Na njoj piše da se burgeri sastoje isključivo od mljevene govedine s 2 posto soli, što znači da nisu kontaminirani aditivima i nepotrebnim začinima. Svaki je burger težak oko 150 grama, debeo ali manjeg opsega, tako da lako stane u prosječno okruglo pecivo.

Konzumovi Maturo burgeri koje smo ispekli medium do medium plus, da ostanu blago ružičasti u sredini, prilično su sočni, imaju snažan okus zrelog mesa i gotovo rahlu teksturu. Radi se zapravo o neočekivano dobrom proizvodu koji, međutim, ima jedan ozbiljan nedostatak .

U oba smo burgera naišli na dosta neugodne žlundre ili hrskavice; taj se problem često javlja kod masovno izrađenih proizvoda od mljevenig mesa koji nisu svedeni na teksturu paštete jer je, čini se, teško uspostaviti dovoljno preciznu kontrolu kvalitete.

Da nije bilo ove neugodnosti, Maturo burgere koji koštaju 90 kuna za kilogram, odnosno tridesetak kuna za pakiranje od dvije pljeskavice, toplo bismo preporučili.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Konzumovi Maturo burgeri imaju više dobrih i jednu dosta neugodnu stranu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min