Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Voditelj lokala u Poreču u samo jednoj sezoni ukrao 240 tisuća kuna?

porec

Glas Istre danas je objavio iznimno zanimljivu vijest, koja zorno govori o devijacijama u hrvatskoj ugostiteljskoj industriji. Porečka policija, piše Glas Istre, privela je i počela istraživati 34-godišnjeg menadžera jednog ugostiteljskog objekta u Poreču, pod sumnjom da je 2021. godine ukrao dio dnevnog utrška. Umjesto da sav dnevni utržak u gotovini odnese u banku, privedeni je gospodin navodno sebi ostavio 240 tisuća kuna.

Nažalost, porečka policija i Glas Istre nisu objavili o kojem se lokalu radi. Ova istraga ukazuje na dvije bitne činjenice. Prvo, ona potvrđuje da hrvatskon restoranskom, klupskom i barskom scenom već godinama kruže bande navodnih ugostiteljskih profesionalaca, koji preuzimaju vođenje pojedinih lokala zato da bi te lokale opljačkali. Mnogi vlasnici restorana, kafića i klubova suočili su se s tom vrstom poluorganiziranog kriminala.

Koliko god da poštujemo konobarski posao, ne možemo se praviti da namjerni, unaprijed smišljeni kriminal u servisu nije prilično raširena pojava, osobito na moru.

Drugo, ako je u samo jednom lokalu u samo jedno ljeto nestalo 240 tisuća kuna gotovine, koliki su stvarni prometi pojedinih restorana i kafića u atraktivnim turističkim destinacijama? Vjerojatno puno veći nego što se javno zna.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Voditelj lokala u Poreču u samo jednoj sezoni ukrao 240 tisuća kuna?

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min