Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Mate Janković u ponedjeljak otvara tapas bar Sol, možete rezervirati za Valentinovo

sol-jankovic-g

Tapas bar Sol koji se u ponedjeljak otvara u strogom centru Zagreba, po mnogočemu je specifičan. Riječ je o restoranu koji koristi samo formu tapasa, a zapravo se bavi lokalnim i tradicijskim hrvatskim namirnicama. Sol se nalazi uprostoru nekadašnjeg Maraschina u Margaretskoj ulici, ima tridesetak mjesta i radit će za ručak i za večeru

Datum otvorenja pomicali su nekoliko puta zbog uobičajenih zagrebačkih problema, imovinsko-pravnog spora Grada i suvlasnika zgrade, zbog kojega je Sol morao mijenjati tlocrt i privremeno odustati od sale u podrumu.

Ako već propustite Božić, Valentinovo je drugi najbolji tajmin za otvaranje, dan kad su restorani najpuniji u cijeloj godini. No, Sol ima i veliku terasu koja će početi raditi čim to dopuste temperature.

Jankovićev meni za Valentinovo dobro ocrtava koncept i fokus Soli: profiterol punjen dimljenim vrhnjem s ličkom pastrvom i ikrom pastrve, tartar od boškarina s istarskom bjelicom i tartufom, kroketi od dalmatinskog pršuta s pastom od crnih maslina, kapara i inćuna, pašticada unjoku, paške grote, hrustavac punjen mlakom kremom od paškog sira, med od kadulje i češnjak i desert Međimoreo, inspiriran naravno Oreo keksim, ali zapravo rekonstrukcija međimurske gibanice. Hrvatske tapase u Soli prati lista hrvatskih vina. Meni za Valentinovo košta 240 kuna po osobi, a pairing sa sedam vina dodatnih 160 kuna. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.