Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Današnje ubojstvo u centru Rijeke dogodilo se u opskurnom kafiću u koji Riječani uglavnom ne zalaze

policija

Čim smo čuli za ubojstvo koje se danas u rano popodne dogodilo u riječkom kafiću Pin, kontaktirali smo nekoliko  prijatelja i znanaca koji dobro poznaju Rijeku. Svi se slažu da je Pin pomalo opskurno mjesto, u koje mainstream gosti uglavnom nikad nisu zalazili. Rijeka je siguran grad, a kafići i drugi ugostiteljski objekti i u Rijeci i u najvećem dijelu Hrvatske sigurni su prostori, u kojima nema nasilja.

Međutim, crne se kronike redovito pune izvještajima o tučnjavama pa i ubojstvima u kafićima i gostionicama. Do nasilnih ispada najčešće dolazi u samo tri specifične grupe ugostiteljskih objekata.

Jednu čine okupljališta kriminalnih grupa, dilera, i ovisnika, kamatara i švercera. U svakom se gradu uglavnom zna koji su to lokali, pa ih je lako izbjegavati. Drugu čine folk klubovi s lošim osiguranjem. Treću grupu čine krčme koje kao da su došle iz naturalističke literature s kraja 19. stoljeća.

Čini se da se današnje ubojstvo u Rijeci dogodilo baš u takvom ambijentu, no problem je što se dogodilo i u strogom centru grada, usred dana, bez da je itko mogao intervenirati i spriječiti najgore. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.