Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački restorani počeli su dizati cijene. Zasad za pet, 10 ili 20 kuna, ali tu se neće zaustaviti

restoran

Biftek u Vinodolu nedavno je koštao 175 kuna, a sad košta 198. U Carpacciu je biftek također poskupio pa sad košta 196 kuna. Druge cijene u restoranima u centru Zagreba porasle su za pet, deset ili petnaest kuna.

Vinodolovi pohani inćuni s krumpirovom salatom donedavno su koštali šezdesetak kuna, a sada se prodaju za 74. U Vinodolu su najmanje poskupili pečena orada, brudet i file pastrve s bademima, za tri do šest kuna. Carpaccio je također podigao cijene pojedinih jela za desetak ili malo više kuna.

Valja očekivati da će svi restorani u centru Zagreba osim restorana iz lanaca, jer oni postižu niže cijene u nabavi, ovih dana poskupiti. Ulazne su cijene, osobito cijene govedine, počele rasti krajem lanjske godine. Trend se nastavio u siječnju. Utrostručeni računi za plin doveli su restorane do granice rentabilnosti pa su male korekcije cijena u Vinodolu, Carpacciu i drugdje logične.

No, vlasnik Carpaccia Vlado Lisak boji se da ova manja poskupljenja neće biti dovoljna, jer ulazni troškovi nastavljaju rasti. “U travnju ćemo vidjeti što ćemo strateški poduzeti. Kad bi došlo do smanjivsnja davanja na plaće, sadašnji udar inflacije mogao bi se amortizirati. Sa sadašnjim poreznim davanjima dovedeni smo u vrlo tešku i neizvjesnu situaciju. Koja će biti još teža kad se otvori tržište radne snage na moru,” kaže gospodin Lisak. U svakom slučaju, gosti će morati prihvatiti činjenicu da velika većina zagrebačkih restorana upravo poskupljuje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.