Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Portfolio Tastingu u Opatiji održat će se radionica čuvene Sassicaie s berbama od 2011. do 2017. godine

vapt-sassicaia

Sassicaia je prvi i najoriginalniji supertoskanac. Prvo zato što je obitelj Incisa della Rocchetta proizvodila Sassicaiu još od 1948. godine, ali je nije prodavala. Bilo je to njihovo kućno vino.

Prva Sassicaia koja je izašla na tržište dolazi iz berbe 1968. a zanimljivo je da je u njenom lansiranju sudjelovao i Piero Antinori, tvorac Tignanella, također jednog od prvih supertoskanaca. 

sassicaia-podrum

Najoriginalniji zato što Sassicaia od početka pa do danas nije sadržavala sangiovese već isključivo bordoške sorte; radi se, dakle, o najdrastičnijem odmaku od toskanske vinogradarske tradicije.

Sassicaia se proizvodi u Tenuti San Guido unutar apelacije Bolgheri, od oko 85 posto cabernet sauvignona i 15 posto cabernet franca. Sassicaia je jedina talijanska vinarija s vlastitom apelacijom, Bolgheri Sassicaia DOC. Prve su berbe, međutim, nosile oznaku Vino di tavola, stolno vino, jer se vino nije uklapalo u ondašnje talijanske vinske propise.

Na Acrobatovom i Vinotradeovom Portfolio tastingu koji se 19. veljače odvija u Opatiji, održat će se i masterclass Sassicaie, s berbama od 2011. do 2017. koje su sve redom vrlo dobro do odlično ocijenjene.

Za Sassicainu radionicu slobodno je još deset mjesta. Masterclass posvećen jednom od najčuvenijih talijanskih vina vodit će poznati vinski edukator Danijel Čečavac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.