Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ČITATELJI SU IZABRALI Stevo Karapandža i danas je najpopularniji hrvatski televizijski chef. I to s golemom razlikom

karapandza-tv

Kult Plave Kamenice u nedjelju navečer pokrenuo je internetsku anketu sa samo jednim pitanjem: tko vam je najbolji hrvatski TV chef?  Ponudli smo osam imena: Stevo Karapandža, David Skoko, Tomislav Špiček, Melkior Bašić, Ana Ugarković, Mate Janković, Ivan Pažanin i pokojni Andrej Barbieri. A anketi je do četvrtka u ponoć sudjelovalo 2369 čitatelja.

Uvjerljivom većinom, sa 770 glasova, pobijedio je Stevo Karapandža. Drugo mjesto sa 494 glasa osvojio je David Skoko. Treće mjesto sa 313 glasova osvojila je Ana Ugarković.

Rezultati ove ankete ne govore samo o snazi nostalgije i o dubini kolektivnog sjećanja. Stevo Karapandža na hrvatskim se televizijima ne pojavljuje dulje od trideset godina. On je pobjednik koji dolazi iz predratnih vremena. Brojni naši čitatelji na televizji nisu mogli gledati Male tajne velikih majstora kuhinje.

U čemu je onda tajna uvjerljive Karapnadžine pobjede? Mislimo da je riječ o autentičnsoti i integritetu brenda, jer Karapandža je nesporno brend. Stevo Karapandža, u 80-tima glavni chef Espanade i Intercontinetala, zaista je velik kuhar, koji nikad nije kompromitirao svoju profesiju. Uz to, Karpanadža je iznimno komunikativan i ekscentrično pristojan. O chefu Karapandži nitko ne može reći ništa loše. A njegova petminutna emisija prije Dnevnika već je davno ušla u legendu, koja se očito prenosi iz generacije u generaciju.

Pobjeda Steve Karapandže u našoj anketi pokazuje da gastronomska publika respektira stvarne, čvrste vrijednosti i da su prave vrijednostii važnije do trenutnih trendova.

Potpuno je nevjerojatno da hrvatska marketinška indsutrija nije prepoznala Karapandžin potencijal: od “njegove” Podravke, do drugih uspješnih  prehrambenih kompanija. Stevo Karapandža i danas je, očito, stvarna zvijezda hrvatske televizijske gastronomije, za razliku od niza prolaznih zvjezdica koje za par godina nitko neće pamtiti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.