Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka Plinara je Pučkoj kuhinji koja dijeli 400 obroka na dan poslala račun od 25.000 kuna

pucka-racun

Svi se suočavamo s poskupljenjem plina i razrađujemo kućne strategije za najavljena veća poskupljenja. Većina Zagrepčana susrela se i s nerazumljivim izračunima i prenaplatom plina, u kojima je i ako dokažete prenaplatu praktički nemoguće dobiti povrat novca. No jedna objava na Facebooku zorno je pokazala kako cijene plina, kad se preklope s birokratskim nemarom gradskih i državnih institucija, mogu ugroziti puno širu zajednicu. 

Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu, koja dnevno podijeli 400 toplih obroka za najsiromašnije i beskućnike, gradske plinara za prosinac je poslala račun na 25.000 kuna. Kažu da im je račun za istu, čak i manju potrošnju plina, u godinu dana narastao više od pet puta.

JE LI DOŠLO DO POSKUPLJENJA PLINA ILI NIJE?

Prosudite sami!

Računi za plin za Pučku kuhinju na Svetom Duhu za 12 mjesec 2020 i za 12 mjesec 2021!

Slali smo apele, prigovore i molbe! Bez uspjeha! Situacija je alarmantna! Neizdrživa!

Mi smo neprofitna organizacija koja svakodnevno dijeli 400 toplih obroka za ljude u potrebi i beskućnike.

Cijena plina nam je drastično poskupila prema računu iz 12/2021 iznosila je 1,038743 kn/kWh, prošle godine u istom razdoblju bila je 0,231193 kn/kWh. Potrošnja nam je ista. Čak ove godine nešto malo manja. Ali konačni račun je bio enormno visok. 25.128,44 kn je nedostižna cijena za ono što radimo. Mi jednostavno tih sredstava nemamo.

Ja apeliram i molim da nam vratite cijenu koja je bila prije.

Što nam je činiti?

Mi pomažemo siromašne.

Hranimo gladne, ako se ovako nastavi…

Vlada krivnju za ovaj slučaj prebacuje na gradonačelnika Tomaševića, on tvrdi da je za cijene plina u Zagrebu kriv nekadašnji HDZ-ov direktor Gradske plinare Zagreb Opskrba jer nije na vrijeme kupio plin koji je obećao posebnim korisnicima poput Pučke kuhinje, pa su oni sada osuđeni na visoke tržišne cijene.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.