Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

GASTRONOMSKI RASPORED PORTFOLIO TASTINGA Od Leflaivea u Nobilionu, preko Jermanna u Ambasadoru do Frescobaldija u Navisu

vapt-vecere

Acrobatov i Vinotradeov Portfolio Tasting koji se održava 19.veljače u Opatiji, nije samo vinski spektakl  kakav Hrvatska doista još nije vidjela. Uz glavnu smotru i niz jedinstvenih vinskih radionica na kojima nastupaju neke od najvažnijih svjetskih vinarija poput Roederera, Voerzia ili Vega Sicilie, Portfolio Tasting obuhvaća šest vinskih večera u važnim restoranima na opatijskoj rivijeri.

S obzirom na vinarije kojima su večere posvećene radi se definitivno o najzanimljivijoj seriji gastronomsko-vinskih događaja koji se priređuju u Opatiji i okolici u istom terminu. U Nobilionu, sve popularnijem restoranu luksuznog hotela Ikador, održat će se večera klasične burgundijske vinarije Olivier Leflaive.

U Kurkuriku u Kastvu organizirana je večera Marjana Simčiča, nedovjbeno najvažnijeg slovenskog vinara. U Yacht clubu u Opatiji gostuju velika katalonska vinarija Torres i Dušan i Marko Kristančič iz slovenskih Brda. U restoranu Cubo opatijskog hotela Ambasador večera je posvećena vinima u Hrvatskoj omiljenog Silvia Jermanna iz Collia i kuće Vietti iz Pijemonta.

Jedna do najuglednijih talijanskih vinarija, Gaja iz Barbaresca koju predstavlja sin osnivača Angela Gaje Giovanni Gaja, gostuje u opatijskom restoranu Molo.

Naposljetku, u Navisu se održava večera aristokratske toskanske vinarije Frescobaldi. Ovakav nastup velikih svjetskih vinarija na vinskim večerama u lokalnim restoranim u istoj večeri, Opatija još nije vidjela. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

GASTRONOMSKI RASPORED PORTFOLIO TASTINGA Od Leflaivea u Nobilionu, preko Jermanna u Ambasadoru do Frescobaldija u Navisu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min