Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DEBAKL AUSTRIJSKOG TURIZMA Zabilježeno najmanje noćenja u zadnjih 50 godina

skijanje

Austrijski Statistički ured objavio je da je ta zemlja u 2021. godini zabilježila oko 80 milijuna turističkih noćenja. Riječ je o 48 posto lošijem rezultatu nego u 2019. godini i najgorem rezultatu unatrag pola stoljeća. No, Austrijance još više brine činjenica da je u 2021. godini, kad su pojedine europske destinacije uključujuči Hrvatsku, doživjele snažan turistički oporavak, Austrija zabilježila pad od čak 19 posto u usporedbi s 2020, prvom pandemijskom godinom.

Debakl austrijskog turizma s jedne je strane posljedica loše sezonalnosti: austrijski je turizam velikim dijelom zimski, skijaški, a korona najjače udara tijekom zime.

S druge strane, austrijske donedavno brutalne protuepidemijske mjere učinile su tu lijepu zemlju neugodnom za posjetitelje, što je dovelo i do drastičnog rušenja hotelskih cijena u Beču. Briljantni Bristol preko puta Opere u studenom je prodavao sobe za oko 200 eura. Normalna cijena soba u Bristolu prije pandemije kretala se između 400 i 600 eura. Austrija se pokazala turistički iznimno neotpornom na pandemiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.