Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovaj užas na fotografiji nije iz Večere na selu. Ovaj se ‘rižoto’ poslužuje u jednom zagrebačkom restoranu

rizoto-zagreb

Prije nekoliko dana založili smo se za tolerantnost prema restoranskim kuhinjama, jer su skoro sve poharane omikronom pa često ne mogu raditi po višim profesionalnim standardima. No, rižoto koji su nam sinoć donijeli u jednom malom privatnom i donedavno ozbiljnom zagrebačkom restoranu ne ulazi u kategoriju slučajnih profesionalnih pogrešaka, koje se svima mogu dogoditi.

U slučaju ovog groznog jela radi se o teškom kuharovu nemaru. Ni jedan chef koji drži do sebe ne bi takvo što servirao gostima. Kao što je vidljivo na fotografiji, gosti su pod nešto što chef predstavlja kao rižoto s kozicama dobili dinstanu pa kuhanu rižu umočenu u puno temeljca. Ovo bi se jelo moglo zvati loša juha s rižom ili u blažen slučaju pilav u juhi.  U svakom slučaju, jelo nema nikakve veze s rižotom.

Ova vrsta prezira prema kuhanju i prema gostima tipična je za TV emisije poput Večere na selu. Medutim, posve je nevjerojatno da se takvo što servira u ozbiljnom restoranu.  Mjesto radnje, donedavno pristojni restoran blizu Trga bana Jelačića, nećemo imenovati jer smo u zadnje tri godine ondje desetak puta vrlo dobro jeli.

No, restoran je između dva lockdowna dobio novog chefa, koji nije profesionalac ali tko zna zašto misli da zna kuhati u restoranima. Rezultat je vidljiv na fotografiji. Tako neprofesionalan odnos prema restoranskom kuhanju gotovo nužno vodi do zatvaranja restorana. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.