Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FAJRUNT ‘Kafić prodajem za dugove…’ zatvara se popularni riječki kafić La Guardia

la-guardia-g

Popularni riječki kafić La Guardia trajno se zatvara, javlja Novi list. Vlasnica je na Facebook stranici cafea objavila emotivnu poruku u kojoj navodi da su glavni razlozi zatvaranja pandemija i teški uvjeti rada. 

“Kada raja kaže fajrunt. Sa suzama u očima pišem ovu objavu. Nažalost, ovo je posljednji tjedan rada kafića. Koliko god sam se trudila (a bome i Vi – svaka čast) korona i mjere su pobijedile ovaj put. Hvala svima na pomoći, podršci i ljubavi; mnogi se mogu prepoznati u ovome.

Ako se nađe koji entuzijast, kafić prodajem za dugove. Također prodajem više manje sve što se nalazi unutra, tako da dođite, popijte, razgledajte – tko prvi njegova djevojka! I za kraj, zatvaranje na obostrano zadovoljstvo neće proći bez fešte! U petak maškarani party! S ljubavlju, Jele”, napisala je vlasnica.

La Guardia je bio jedan od najpopularnijih riječkih kafića, zbog posebne atmosfere koja je kombinirala elemente starinskog kvartovskog birca, puba i rokerskog bara. Izvan Rijeke je postao poznat kad je njegov bivši vlasnik Marko Lečić lopovu koji je napao konobaricu i oteo joj dnevni utržak na tabli na ulazu ostavio poruke “Ima još” i “Fališ mi”. La Guardia je bio čuven po jezgrovitim porukama na toj tabli, koji su odražavali tvrdi, ironični, riječki spirit. Tako je i njegova vlasnica u oproštajnoj poruci objavila fotografiju table na kojoj piše samo Fajrunt.

Pandemija se pokazala pogubnom za velik broj ugostitelja koji su radili s minimalnim maržama i zbog opterećenja porezima i kupovne moći svoje publike nisu mogli amortizirati financijski udar pandemije. Nažalost, među njima su i neki lokali koje je publika voljela i podržavala, i koji su bili važni centri svojih lokalnih zajednica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.