Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo vam država besplatno pošalje kad u Japanu završite u samoizolaciji

japan-covid

Za razliku od nekih europskih zemalja koje najavljuju značajno popuštanje mjera, Japan ih je pojačao. Masovno otvaranje centara za cijepljenje i strog režim kontrola na granicama samo su neke od mjera. No sasvim drugo lice pandemije postalo je viralni hit. Mladić iz Japana, pod nadimkom FriedCheeseCurdz na Redditu je objavio fotografiju s brdom hrane iz svoje kuhinje. Riječ je o “paketu za preživljavanje” koje država šalje svakom građaninu koji zbog zaraze covidom završi u samoizolaciji.

Budući da ljudi masovno žive sami i da često nemaju nikoga da im pomaže tijekom karantene, država im šalje hranu s kojom mogu preživjeti više od deset dana. U paketu su instant noodlesi, tjestenine, umaci, konzervirana tuna, kava, riža, slatkiši, začini, bezalkoholni napici. Internetska publika zadivljeno je komentirala takvu senzibilnost vlade. Mladića epidemiolozi zovu svaki dan, mora im prijaviti kolika mu je temperatura i kakve simptome ima.

Onima koji ne žele biti sami kod kuće, vlada može financirati boravak u samoizolaciji u hotelu. Prema pisanju japanskih medija, kvaliteta i ponuda hrane u hotelskim karantenama značajno varira ovisno o lokaciji. Japan trenutno ima oko 44 tisuće novozaraženih, od početka pandemije zaraženo je dva milijuna ljudi, a umrlo ih je 18.500. Osamdeset posto stanovništva potpuno je cijepljeno. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.