Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Budimo tolerantni prema lošijem servisu i kuhanju. Zbog omikrona u restoranima nema tko raditi

restoran

U jednom od najpoznatijih kvarnerskih restorana ovog su tjedna omikronom zaraženi chef i voditelj restorana. U popularnom zagrebačkom gastronomskom bistrou prošlog smo tjedna naišli na vlasnika koji se upravo oporavljao od druge runde korone, blaže nego što je bila prva, kojem je servis ostao bez tri konobara pozitivna na covid, pa je čovjek razmišljao da uvede jednosmjenski rad.

U jednom na baš malom tradicijskom zagrebačkom restoranu servis je jučer spao isključivo na članove obitelji, koji su istodobno pokušavali uzimati narudžbe, raznositi tanjure i organizirati dostavu. Skoro svi zaposlenici bili su bolesni. Jedan rovinjski restoran, koji nije planirao ići na godišnji u siječnju, privremeno se zatvorio zbog korone. 

Omikron je poharao hrvatske restorane, kao i sve druge restorane na Zapadu: nedavno smo pisali o masovnom privremenom zatvaranju njujorških restorana zbog omikrona. Restoranski je posao toliko javan, s milijun svakodnevnih kontakata, da je posve nemoguće izbjeći virus zarazan poput omikrona.

Bilo bi stoga dobro da u idućih nekoliko tjedana gosti budu tolerantni i da ne očekuju uobičajenu razinu servisa i kuhanja. U restoranima trenutno nema tko raditi. Skoro svi su bolesni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.