Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WOLT JE URNEBESAN Upravo je proglasio Mek Per’s najboljim burger barom, a Umami najboljim azijskim fusiom restoranom u Zagrebu

wold-awards-g

Wolt, veliki servis za dostavu hrane, upravo je objavila Wolt Awards za 2021. godinu, za pojedine hrvatske gradove. Wolt je birao najbolje restorane u sljedećim kategorijama: burgeri, pizze, asian fusion, grill, deserti i ostalo. U Woltu kažu da su restorane nagradili kombinirajući tri kriterija: ocjene  korisnika, brzinu pripreme hrane i postotak odbijenih narudžbi.

Woltove zagrebačke nagrade u barem su dva slučaja prilično urnebesne. Dakle, Wolt Award za hamburgere dobio je Mek Per’s, lokal najpoznatiji po triple double zloburgeru, teškom cijeli kilogram. Mek Per’s zapravo pripada specifičnoj turbofolk kulturi brze hrane, pa prilično čudi da je pobijedio u mainstream kontekstu kao što je Wolt.

U asian fusion kategoriji trijumfirao je pak Umami, koji jest čisti mainstream ali zaista loš mainstream. U Umamiju smo zadnji put nešto pristojno pojeli u maloj poslovnici u Skalinskoj, koja već dugo ne postoji. Jedini relevantni zagrebački restorani koji su dobili Woltove nagrade su pizzeria Duksa i pivnica Budweiser.

Od Wolta se, razumljivo, ne očekuje da promovira bilo kakvu gastronomiju. Ali, nadali smo se da njegovi redoviti korisnici imaju barem malo više kriterije

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.