Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pečena buča sa sirom iz mišine prvo je neuspjelo jelo u Malom baru u zadnje četiri godine

mali-bar-rikula-g

Mali bar zasluženo spada među najpopularnije zagrebačke restorane. Mali bar priprema vrhunski sezonski comfort food po šire prihvatljivim cijenama i neke od najboljih deserata na cijeloj hrvatskoj gastronomskoj sceni. Stoga je logično da je Mali bar stvorio lojalnu sljedbu i da je stalno pun.

I u subotu oko ručka u Mali bar nije se moglo ući bez rezervacije, pa je ljubazno osoblje moralo odbiti više gostiju, koji još nisu prihvatili činjenicu da se u Zagrebu sve teže jede vani a da niste unaprijed bukirali stol.

Mali bar je u zadnjih nekoliko godina  jako je digao tehničke kuharske standarde, što je dodatno pridonijelo njegovu tržišnom uspjehu. Stoga nas je zaista zbunilo naše današne predjelo, hladna pečena buča sa sirom iz mišine i rikulom. Kao što je vidljivo na fotografiji, rikula je skoro potpuno prekrila buču; ovo se jelo možda trebalo zvati rikula s pečenom bučom, ali količina rikule u odnosu na buču svejedno bi bio pretjeran.  A sirote nemarno razbacane mrvice sira iz mišine izgubile su se u ovoj gustoj  džungli rikule, tako da nisu bitno utjecale na okus i teksturu jela.

Radi se se o prvom neuspjelom jelu u Malom baru unatrag barem četiri godine. Srećom, curry s morskim psom bio je uobičajeno izvrstan, premda mu je nedostajalo svježeg korijandera, kojim je jedan sličan curry obilovao kad smo ga prvi put probali prije godinu i pol dana. Crna tjestenina s malim kozicama bila je prilično ukusna i preobilna. Nismo nažalost imali prostora za deserte, iako je pita od limuna izgledala jako atraktivno.

Brzi subotnji ručak u Malom baru, s nekoliko čaša Milinina Pošipa i bocom Chimaya Bleu, platiili smo vrlo prijateljskih 410 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.