Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Matoševićeva i Tilijina večera u Nobilionu rasprodana je deset dana prije održavanja

nobilion-matosevic-tilia

Ikadorov fine dining restoran Nobilion definitivno postaje novo vruće mjesto Opatijske rivijere. O tome svjedoči i činjenica da se vinska večera Ivice Matoševića i vipavske Tilije rasprodala desetak dana prije održavanja, i da postoji dulja lista čekanja.

Večera se, naime, priređuje 22. siječnja, a jučer više nije bilo ni jednog slobodnog stola. Podsjetimo, Ivica Matošević, jedan od najvažnijih hrvatskih vinara, ovih dana obilježava četvrt stoljeća rada.

Vipavska Tilia obitelji Lemut pokrenuta je iste godine kao i Matoševićeva vinarija, pa su Ivica Matošević i Matjaž Lemut odlučili zajedno proslaviti 25 rođendan.

Ovaj značajni datum obilježit će se točenjem niza vrijednih starih ali i svježih vina iz Matoševićeva i Tilijina podruma. Matošević će tako među ostalim vinima predstaviti opravdano čuveni chardonnay Anima iz 2000. godine, bijelu Grimaldu iz 2012. i maceriranu malvaziju Albu Antiqu iz 2014.

Lemutovom će selekcijom dominirati crni pinoti: Tilia se voli nazivati Kućom pinota. Uz svako jelo točit će se po čaša istarskog i čaša vipavskog vina.

Chef Dino Knežević, jedan od kandidata za Mladog chefa godine Kulta Plave Kamenice, pripremio je šestosljedni meni koji uključuje raviol od rakovice s bijelim tartufim, pačja prsa s foie gras i jelenji file s kakaom.

Večera u Nobilionu 22. siječnja najuzbudljiviji je vinsko gastronomski događaj na Kvarneru, u prvom mjesecu nove godine. Koliko nam je poznato, Nobilion za proljeće priprema još nekoliko barem podjednako atraktivnih gastronomskih večera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.