Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PREPORUČUJEMO Presidentov mladi kajmak jako je dobra zamjena za majonezu u sendvičima

president-mladi-kajmak

President i kajmak ne bi trebali ići zajedno. President je globalni brend francuskih mliječnih prerađevina, čiji je vlasnik, Lactalis, osnovan 1933. godine kao manufaktura camemberta. 

Lactalis danas ima više od 75 tisuća zaposlenih u cijelom svijetu. Prije četiri godine desio im se ogromni skandal sa salmonelom u mlijeku u prahu za bebe. Što, međutim, nije ugrozilo Lactalisov tržišni položaj.

A kajmak je naprosto kajmak, jedan od najvrednijih gastronomskih turcizama koje smo dobili u nasljedstvo: što je pljeskavica bez dobrog kajmaka?

Lactalis je prije pet godina kupio 93 posto udjela u zagrebačkoj mliječnoj industriji Dukat. Pa su tako na police došli sasvim solidni klasični Presidentovi proizvodi poput nesoljenog maslaca, camemberta i ementalera, ali i Presidentov mladi kajmak.

Mladi kajmak je bebi verzija pravog, zrelog kajmaka; ima bitno blijeđu boju, blaži, manje opori okus i puno je maziviji. Presidentov mladi kajmak zapravo je jako ugodan kremasti namaz koji osim uz roštilj i pečeni krumpir izvrsno ide i uz suho meso. Jučer smo ga isprobali kao podlogu u sendviču od beljske crne kulenove seke i sirovih  rotkvica. Fukcionirao je izvanredno jer se s kulenom slaže bolje od maslaca i milijun puta bolje od majoneze (a ima i tridesetak posto manje kalorija od klasične industrijske majoneze). Zatim smo ga isprobali s kuhanom šunkom i naribanim hrenom. I tu je odlično funkcionirao. Čašica od 100 grama košta desetak kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.