
Nakon odlaska Nicolasa Salea, mjeseci pregovora i tračeva o raznim imenima francuske kuharske elite, pariški Ritz potvrdio je ime novog chefa. Točnije, nove chefice. Prvi put otkad je otvoren, kuhinju prestižnog Ritzova restorana L’Espadon (dvije Michelinove zvjezdice) vodit će chefica, Eugénie Béziat.
“Eugenie će znati upotrijebiti svoju asertivnost, temperament, svoju fleksibilnost i kreativnost kako bi podržala hotelske timove i povela ih u nove visine”, izjavio je direktor Ritza Marc Raffray.
Eugenie Béziat kaže da je “spremna prihvatiti novi izazov i nestrpljiva pridružiti se Ritzovim timovima kako bi s njima podijelila svoju strast i kreativnost”.
Rođena u Gabonu, Eugénie Béziat odrasla je u Africi. Profesionalnu karijeru počela je kod chefa Michela Guérarda u restoranu Prés d’Eugénie. Bila je sous-chefica Michel uSarranu, 2015. počeo raditi u restoranu La Roya na Korzici, da bi od 2018. bila chefica La Flibuste u Villeneuve-Loubetu u departmanu Alpes-Maritimes. ). Béziat je u La Flibuste dobila Michelinovu zvjezdicu nakon samo 18 mjeseci. Ritzove kuhinje preuzet će 1. travnja.
L’Espadon je glavni Ritzov restoran koji je Charles Ritz otvorio 1956. i nazvao ga po sabljarci, inspiriran romanom Starac i more svog bliskog prijatelja Ernesta Hemingwaya, objavljenom četiri godine ranije. I Ritz i Ernest bili su strastveni ribolovci.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.