Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Mjesecu termosica u Lonci&Poklopci by Bajde sniženo je gotovo 100 modela, neke cijene su prepolovljene

thermos-city-1

U trgovinama Lonci&Poklopci by Bajde u Zagrebu, Puli, Splitu, Zadru, Rijeci i Ljubljani počela je velika akcija Mjesec termosica, s cijenama Thermosovih, Korkmazovih, Easy Life i Brandanijevih termosica sniženima i do 50 posto. Thermos, rodonačelnik posuda s vakumskom izolacijom, njemačka je firma sa 115 godina tradicije, već desetljećima sinonim za posude koje čuvaju temperaturu hrane i pića i najprodavaniji brend termosica. Termosice je jedna od legendarnih europskih poduzetničkih priča, nastala spojem dvaju izuma, engleskog i njemačkog.

Godine 1892. James Dewar, Škotski znanstvenik James Dewar 1892. je na Cambridgeu napravio prototip prve vakumksi izolirane boce za skladištenje ukapljenih plinova. Ova proto-termosica nije bila za svakodnevnu upotrebu i možda nikad ne bi bio, da 11 godina kasnije njemački puhač stakla Reinhold Burger nije patentirao izoliranu posudu za kućnu upotrebu.  Burger je svoj patent registrirao pod imenom Thermos 1906. s Albertom Aschenbrennerom i Gustavom Robertom Paalenom osnovao tvrtku Thermos GmbH.

Budući da Dewar nije bio zaštitio svoju vakumski izoliranu bocu, Thermos je upotrijebio i zaštitio taj izum. Tako su nastale prve vakumski izolirane boce za široku potrošnju, termosice kakve znamo danas.  Thermos je obilježio kulturu 50-tih svojim praktičnim posudama za sve ubrzaniji život, koje su postale simbol moderniteta i sinonim za posude koje čuvaju temperaturu pića i hrane. Thermos je toliko obilježio američki način života da je Smithsonian muzej uvrstio njihove proizvode u veliku retrospektivnu izložbu Taking America to Lunch koja je obradila 100 godina američke kulture prehrane.

thermos-alfi

Thermosice su i danas poznate kao najpouzdaniji brend termosica, s fenomenalnom sposobnošću očuvanja iste temperature i do 24 sata i čitavim linijama modela za sve od napitaka i hrane do hlađenja vina, koji odgovaraju na potrebe današnjeg života.

thermos-auto

S novim tehnologijama, novim materijalima i sve boljim dizajnom, Thermosove posude s godinama su postale su lagane, lijepe i izvrsno uklopljene u navike života u pokretu, ali i u uredima i kod kuće.

easy-life
Easy Life Mondrian

Thermosice imaju dvostuku stijenku od inoxa i posebno konstruirane poklopce koji osiguravaju vakuumsku izolaciju na hladnoćama i vrućinama. Ne zadržavaju mirise, mogu se strojno prati, brzo se suše i otporne su na udarce i padove ako ih nosite na planinarenje ili druge žešće akcije.

thermos vecera

Na akciji u trgovinama Lonci&Poklopci by Bajde na velikom se sniženju prodaje gotovo 100 modela, uključujući i dječje i najviše linije poznatih brendova. Na akciji su i slavne, fenomenalno dizajnirane Alfi termosice. Alfi je njemačka firma, globalni lider na tržištu dizajnerskih premium termosica koju je Thermos kupio 2014. godine.

thermos-king
brandani-vrc
Brandani

Posebnu pažnju privlače Alfi Thermos Crystal termosice za hlađenje vina koje podsjećaju na kristalne kible, dječje Thermos Bambini termosice, gradski modeli Alfi by Thermos City Loop u bojama svilenkaste teksture koji se mogu zakačiti na ruksake, Stainless King Thermosice za hranu s kontejnerima koji omogućavaju da sa sobom nosite i dvije vrste i dvije temperature jela, Ultralight linija termosica upola lakših od standarda, s mehanizmima koji omogućavaju otvaranje jednim pokretom prsta, idealno za vožnju biciklom, trčanje i fitness. S obzirom na kvalitetu i trajnost Thermosovih posuda, akcija u trgovinama Lonci&Poklopci by Bajde je super-razumna kupovina, posebno ako trebate više različitih Thermosica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.