Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski carinici naplatili tisuću eura kazne čovjeku koji je pokušao prijeći granicu s 15 kilograma ovčjeg sira

granica-turizam

Odmah poslije Nove godine, 3. siječnja, na hrvatsko-srpskoj granici došlo je do neobičnog carinski-gastronomskog incidenta.

Magazin Fenix izvještava a Večernji prenosi, kako je jedan gospodin, stanovnik Salzburga albanskog porijekla, zaustavljen na granici jer su hrvatski granični službenici primijetili da u automobilu vozi stanovitu količinu sira. Pokazalo se da je riječ o 15 kilograma domaćeg ovčjeg sira.

Fenix ne navodi jesu li sir nanjušili policijski psi ili su ga pronašli carinici, no hrvatski su policajci dotičnom gospodinu odlučili naplatiti točno 996 eura kazne, zbog pokušaja neovlaštenog uvoza hrane u Europsku Uniju. Rekli su mu da neće dobiti putovnicu dok ne plati 996 eura.

Siroti obožavatelj ovčjeg sira platio je ovu drakonsku kaznu, a k tomu je, naravno, ostao bez sira. Vrijedilo bi provjeravati hoće li se pogranični policajci i carinici na graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini ponašati jednako strogo.

Poznato je, naime, da puno hrvatskih građana ide u shopping u Hercegovinu, gdje su meso, sir i drugi prehrambeni proizvodi bitno jeftiniji. Dosad se taj svakodnevni unos hrane na područje Europske Unije tolerirao bez posebnih pitanja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.