Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BOŽINOVIĆ Nećemo skratiti radno vrijeme, ali ćemo pojačati nadzor u ugostiteljskim objektima

bozinovic

Vlada je očito procijenila da zasad nije nužno povlačiti nepopularne poteze poput skraćivanja radnog vremena restorana i kafića, o čemu je jučer špekulirala HINA, državna informativna agencija.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak popodne najavio je nove epidemiološke mjere koje bi trebale pokušai kontrolirati omikron. Šef Nacionalnog Stožera rekao je da će se nadzirati pridržavanje dosadašnjih mjera u ugostiteljskim objektima poput nošenja maski, održavanja razmaka, prozračivanja i dezinficiranja, ali je decidirano kazao da nema skraćivanja radnog vremena, što znači da su ugostitelji zasad sigurni.

Među novim se mjerama, koje bi trebale stupiti na snagu idući tjedan, ističu zabrane javnog okupljanja većeg broja građana na otvorenim prostorima te zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenim prostorima s više od 25 sudionika. Pretpostavljamo da se ova mjera odnosi na skupove bez covid potvrda.

Vlada je još jednom pokazala da se ne usudi donijeti ni jednu konkretnu epidemiološku mjeru, poput uvođenja covid potvrda za shopping centre, restorane i kafiće. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.