Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliki vinar Ivica Matošević u Nobilionu slavi četvrt stoljeća rada

matosevic-nobilion-g

U subotu 22. siječnja Ivica Matošević priređuje važnu i spektakularnu vinsku večeru u restoranu Nobilion luksuznog hotela Ikador u Iki. Matošević u Nobilionu obilježava 25. godišnjicu javnog otvaranja prve svoje buteljke. Bilo je to mlado vino Mladuh promovirano u Valsabbionu, u ono vrijeme najboljem hrvatskom restoranu, trećeg četvrtka u studenom 1996. godine.

U proteklih četvrt stoljeća Ivica Matošević zaista je esencijalno oblikovao istarsku i hrvatsku vinsku scenu. Matošević je odigrao glavnu ulogu u promoviranju istarske malvazije; malvazija je danas najtraženije hrvatsko ugostiteljsko vino.

Kao dugogodišnji direktor Vinistre, Matošević je od samog sajma stvorio  prvu uistinu ozbiljno postavljenu vinsku smotru u zemlji. Organizacija Vinistre i danas bitno utječe na lokalnu i nacionalnu vinsku politiku.

Skupa s Gianfrancom Kozlovićem, drugim najznačajnijim prvoborcem za renome istarskih vina, Matošević i sada radi na daljnjem unapređenju vinarstva i vinogradarstva u Istri.

Prije pet godina Matošević je obilježio dva desetljeća rada u Dubravkinom putu, uz sjajno kuhanje Priske Thuring i spektakularnu selekciju starijih svojih vina. Ne sumnjamo da će i večera koju će za Matoševića u Nobilionu prirediti chef Dino Knežević, biti jednako uzbudljiva.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.