Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Odluka grada Pule da zabrani prodaju pića kioscima veoma je glupa i pomaže samo lošim ugostiteljima

Novi pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio je pulskim kioscima da prodaju pića. Ta je odluka, jedinstvena u Hrvatskoj, upravo ekscentrično glupa i štetna. Evo zašto.

Deset je navečer, svi su supermarketi zatvoreni, a vi ste primijetili da u hladnjaku više nema  piva.  Živite li u Zagrebu odšetat ćete se do prvog Tobacca i kupiti pivo. Živite li u Puli, ostat ćete žedni do idućeg dana.

Pulski gradonačelnik odlukom o zabrani prodaje pića kioscima očigledno maltretira svoje sugrađane. Gospodin Zoričić kaže da je donio tu odluku kako bi zaštitio i unaprijedio ugostiteljsku ponudu u Puli. Činjenica jest da ugostitelji svugdje u Hrvatskoj lobiraju za zabranu prodaje pića na  kioscima. No, radi se o slabim ugostiteljima.

Kiosci, ne mogu biti konkurencija ni jednom dobrom lokalu. U dobrom lokalu toče se vrhunska jaka pića, i buteljirana vina, kuhaju se posebne kave, miješaju kokteli i otvaraju craft piva. Ništa od toga ne može se kupiti na kioscima. Kiosci su konkurencija samo neambicioznim, zastarjelim kafićima koji prodaju industrijska piva i jeftina, katkad  polutoksična žestoka pića.

Najvećem gradu najuspješnije hrvatske turističke regije treba ambiciozno a ne loše ugostiteljstvo. Odluka gradonačelnika Zoričića koristi, nažalost, jedino najlošijim ugostiteljima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.