Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Matija Pavlic mogao bi napraviti ozbiljan posao u bistrou Pod zidom

mladi-chef-pavlic.g

Dvadesetosmogodišnji Međimurac Matija Pavlic u zadnjih je pet godina promijenio niz restorana različitih žanrova, od visoke kuhinje u londonskom Ledburyu, preko domaćeg fine dininga u 360 do gastrotinmenta u Barbieri’su. Pavlic je ljeto proveo u crikveničkoj Sabbiji da bi najesen preuzeo kuhinju obnovljenog zagrebačkog bistroa Pod zidom.

pod-zidom-juha-gljive

Ostane li Pod zidom, taj bi se angažman mogao pokazati najproduktivnijim u Pavlicovoj domaćoj karijeri. Prvo, Pod zidom je potencijalno visokokomercijalan restoran. Kad se u Zagreb vrate turisti, Pod zidom će već zbog svoje lokacije na Dolcu stalno biti pun. Drugo, Pod zidom ima vlasnika koji zaista voli i razumije ugostiteljski posao: Borna Janeš nije slučajni investitor, nego restorater po vokaciji. Treće, obnovljeni bistro Pod zidom vrlo je dobro startao. Novo je izdanje najprofesionalnije dosad.

Matija Pavlic mogao bi Pod zidom pretvoriti u jedan od najboljih gastronomskih bistroa u Zagrebu. Uredništvo Kulta Plave Kamenice bira Mladog chefa godine kako bi afirmirali manje poznate kuhare, koji bi uskoro mogli imati značajnu ulogu na hrvatskoj gastronomskoj sceni.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Matija Pavlic mogao bi napraviti ozbiljan posao u bistrou Pod zidom

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min