Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Matija Pavlic mogao bi napraviti ozbiljan posao u bistrou Pod zidom

mladi-chef-pavlic.g

Dvadesetosmogodišnji Međimurac Matija Pavlic u zadnjih je pet godina promijenio niz restorana različitih žanrova, od visoke kuhinje u londonskom Ledburyu, preko domaćeg fine dininga u 360 do gastrotinmenta u Barbieri’su. Pavlic je ljeto proveo u crikveničkoj Sabbiji da bi najesen preuzeo kuhinju obnovljenog zagrebačkog bistroa Pod zidom.

pod-zidom-juha-gljive

Ostane li Pod zidom, taj bi se angažman mogao pokazati najproduktivnijim u Pavlicovoj domaćoj karijeri. Prvo, Pod zidom je potencijalno visokokomercijalan restoran. Kad se u Zagreb vrate turisti, Pod zidom će već zbog svoje lokacije na Dolcu stalno biti pun. Drugo, Pod zidom ima vlasnika koji zaista voli i razumije ugostiteljski posao: Borna Janeš nije slučajni investitor, nego restorater po vokaciji. Treće, obnovljeni bistro Pod zidom vrlo je dobro startao. Novo je izdanje najprofesionalnije dosad.

Matija Pavlic mogao bi Pod zidom pretvoriti u jedan od najboljih gastronomskih bistroa u Zagrebu. Uredništvo Kulta Plave Kamenice bira Mladog chefa godine kako bi afirmirali manje poznate kuhare, koji bi uskoro mogli imati značajnu ulogu na hrvatskoj gastronomskoj sceni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.