Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

AIR FRIES McDonald’s je unajmio tri Boeinga 747 da dovezu krumpiriće i prekinu nestašicu pomfrita u Japanu

boeing

Ako ste nekad, recimo prije desetak godina letjeli preko oceana, velike su šanse da ste letjeli u Boeingu 747. Sjećate se širokog trupa, tri kolone sjedala, kilometarskog hodanja do WC-a. Sad zamislite taj Boeing pun pomfrita. Puta tri.

McDonald’s je 21. prosinca u Japanu objavio neobičnu vijest, da će prodavati samo male porcije pomfrita. Velikih i srednjih porcija nema zbog nestašice pomfrita, izazvane covidom i poplavom u vancouverskoj luci odakle se krumpirići dovoze u Japan.

To je, međutim, zaprijetilo takvom katastrofom i za prodaju i za status McDonald’sa u Japanu, da su odlučili dopremiti krumpiriće kako god mogu. Ako treba i avionom. Kako piše Bloomberg, McDonald’sov logističar kompanija Flexport unajmio je tri Boeinga 747, aviona koji inače prevoze 500-tinjak putnika, da dovezu krumpire u Japan kako bi se od danas, 31. prosinca prodaja pomfrita u tamošnjim McDonald’sovim restoranima mogla normalno nastaviti.

Nestašica pomfrita nije pogodila samo Japan. Bloomberg piše da je popularni njujorški lanac burger barova J.G.Melon na Instagramu objavio kako mora obustaviti prodaju pomfrita zbog problema s opskrbom, dok drugi lanci prijavljuju da im kasne isporuke sira i piletine.

Boeing 747, legendarni jumbo jet koji je demokratizirao putovanje avionom i napravio revoluciju u turizmu, polako odlazi u povijest. Aviokompanije ga još koriste, ali više se ne proizvodi i sve ga više zamjenjuju avioni koji troše manje goriva.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

AIR FRIES McDonald’s je unajmio tri Boeinga 747 da dovezu krumpiriće i prekinu nestašicu pomfrita u Japanu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min