Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na uglu Petrove i Bukovačke otvoren je restoran Juhica dalmatinske ugostiteljske obitelji Popić

juhica-g

U interijeru bivšeg Choco Cafea u Petrovoj 167 preko puta Maksimirske šume, otvoren je restoran Juhica. Kako nam je rekao predstavnik vlasnika Antonio Popić, riječ je o bistrou sa širokom ponudom popularnih jela, koja se dnevno mijenja.

Vlasnici, obitelj Popić, u ugostiteljskom su biznisu već dugo vremena. Vode restoran Botinero u Rogoznici, Laganini bar u Rogoznici i Laganini bar na zagrebačkoj Kajzerici.

Juhica je otvorena prije dvadesetak dana. Prema meniju koji smo vidjeli, u Juhici se kuha dosta tjestenine, nešto ribe,  nekoliko tradicijskih dalmatinskih jela i više jela opće prakse.

Tu su, dakle, pasta s kozicama, pasta s hobotnicom, pasta s tunom i kaparima, pa steak od tune, pečena orada, pohani oslić, goveđa juha s lešo govedinom i pire krumpirom, pašticada , teleće pečenje, musaka i  naravno sarma. Što je , uostalom, zima bez sarme? Cijene se kreću između 42 i 85 kuna, koliko koštaju orada i tuna.

Budući da u tom dijelu Petrove i Maksimira gotovo uopće nema restorana, osim puno skuplje konobe Dida u blizini Juhice, burger bara  Submarine preko puta Juhice i pizzerie Duksa, novi dalmatinski bistro ima solidne šanse da uspije, pogotovo ako se odlučnije profilira prema tradicijskoj dalmatinskoj kuhinji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.