Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Navy u Tkalčićevoj postavlja jedno važno pitanje: zašto ljudi koji nemaju pojma o restoranima ulažu u restorane

navy-2

Navy u Tkalčićevoj otvoren je prije dva tjedna. Dakle, danas mu nije bio prvi radni dan. Pa ipak, Navy u Tkalčićevoj ne izvršava neke glavne funkcije restorana.

Navy, primjerice, ne prima kartice ne zato što ne želi, nego zla banka nikako da pošalje POS. Navy nam, nadalje, danas nije bio kadar izdati R1 račun, jer se, citiramo, “blagajna zablokirala, nešto nije u redu s internetom”. Ni u izvanračunovodstvenom dijelu Navy nije ništa efikasniji.

Navy nema vinsku kartu i drži samo četiri vina. Ljubazni gospodin koji nas je posluživao, i koji se očigledno nikad prije nije bavio ugostiteljstvom, nije mogao zapamtiti nazive ta četiri vina pa je morao pogledati u hladnjaku što nam zapravo može ponuditi.

Kad je rekao što ima, naručili smo Laguninu malvaziju Festigiu. Ljubazni je gospodin doslovno zapitao: “Želite li crnu ili bijelu malvaziju?” i pritom nije mislio na talijansku malvasiu neru.

Komedija iz nijemih filmova nastavlja se i u interijeru. Jedan je stol, primjerice, profesionalno postavljen, s lijepo složenim ubrusima. Na drugim stolovima ubrusa uopće nema.  Navy je riblji restoran, pa tako na jelovniku drži svježu ribu i škampe. Ribe ni škampa međutim nema, jer je Navy otvoren tek petnaest dana.

Navy zapravo nije restoran, nego neko neobično polujavno mjesto u koje su u utorak između pola tri i pola pet osim nas, ušli jedino ljudi povezsni s ovim egzotičnim poslovnim pothvatom, što se čulo iz njihovih glasnih međusobnih razgovora.

U Navy, dakle, u vrijeme ručka nije ušao ni jedan gost. Navy upravo drastično postavlja jedno važno pitanje: zašto ljudi koji nemaju pojma o restoranima ulažu u restorane?

Sama hrana nije posve loša, osobito salata od hobotnice i steak tune, koji je bio vrlo precizno ispečen. S druge strane, repovi škampa u rižotu nisu bili bitno veći od zrna riže. Chef nije neškolovan. Ostavlja dojam da mu je stalo do profesionalnog integriteta. No, u Navyu će ga teško sačuvati.

NAVY

Tkalčićeva 73, Zagreb

HRANA +2/ 5  VINA 0/5  SERVIS 0/5  AMBIJENT 2/5

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Navy u Tkalčićevoj postavlja jedno važno pitanje: zašto ljudi koji nemaju pojma o restoranima ulažu u restorane

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min