Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dario Grabarić prvi je Hrvat koji je položio najviši stupanj WSET-a za jaka pića

grabaric-wset

Dario Grabarić u prosincu je položio ispit za treći stupanj WSET a za jaka pića (spirits). Grabarić je prvi Hrvat koji je uspio dobiti treći, zasad najviši certifikat WSET za žestoka piča. Četvrti stupanj WSET-a za žestoke alkohole još ne postoji.

WSET je svjetski ugledna obrazovna institucija sa sjedištem u Londonu, koja je u Hrvatskoj postala poznata po vinskim edukacijama. WSET-ovi vinski ispiti za sve stupnjeve iznad prvog nisu laki i podrazumijevaju stručnost u teoriji i stvarno znanje u kušanju vina.

WSET-ov program za jaka pića relativno je nov, pa zato trenutno ne nudi više stupnjeve od trećeg. Međutim, ispit za treći stupanj prilično je kompleksan: polaznici su, primjerice, morali iscrpno napisati kako pojedini dijelovi kotla za rum utječu na okus ruma. Ispiti se, naravno, polažu na engleskom.

Dario Grabarić jedan je od vodećih stručnjaka za destilate koji je hrvatskoj publici poznat po nizu radionica posvećenih whiskyjima i rumovima.  Hrvatskoj ugostiteljskoj i turističkoj industriji eksperti poput Grabarića posve su neophodni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.