Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vid Nikolić, chef koji je Hrvate naučio ramenu, istetovirao je ramen na ruku. Kažu da je šteta što mu ramen nije na ramenu

nikolic-tatoo

Vid Nikolić neupitni je padre padrone azijske fusion kuhinje u Hrvatskoj. Unatrag šest ili sedam godina Nikolić je u nizu restorana različitih žanrova, od luksuznog Timea do street food lokala, kodificirao puno euroazijskih klasika poput zelenog currya, katsua ili dan dan noodlesa.

Ramen je, međutim, najvažniji Nikolićev doprinos širenju azijske ulične gastronomije u Hrvatskoj. Vid Nikolić prvi je počeo kuhati ramen i to u vrijeme kad je maksimalno desetak ljudi u Zagrebu znalo što je to ramen. Vid Nikolić će, dakle, ostati zapamćen kao kuhar koji je Hrvate naučio ramenu, najpopularnijem azijskom street food žanru.

Stoga je sasvim logično da si je gospodin Nikolić dao istetovirati ramen. Fotografiju tetovaže ramena na ruci, Nikolić je prije nekoliko dana objavio na društvenim mrežama. 

Chefu Nikoliću, kako je napisao na Instagramu, ramen je istetovirala tattoo majstorica Emilija Cehman, bivša timariteljica u zagrebačkom Zološkom vrtu. Čini nam se samo, a to je primijetilo i par komentatora njegove objave,  da bi bilo još efektnije da si je chef Nikolić dao istetovirati ramen na ramenu umjesto na podlaktici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.