Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DVOSTRUKI TRIJUMF TVRTKA ŠAKOTE Nav je restoran godine 2021.

restoran-godine-nav-g

Budimo realni. Nav ne zadovoljava nekoliko važnih kriterija za vrhunski restoran. Prije svega, Nav nema vinsku listu. Nadalje, Nav nema formalni servis. Pa ipak, Nav je sa 110 bodova pobijedio u dosad najuzbudljivijem izboru za Restoran godine koji je Kult Plave Kamenice i ove godine organizirao u suradnji s Jamnicom.

Drugo je mjesto osvojio ManO2 s osam bodova manje, a treće Cap Aureo s deset bodova manje od Nava. Navova pobjeda u izboru za Restoran godine pokazuje da su našim biračima samo kuhanje i pristup hrani bitno važniji od svih drugih elemenata restoranskog posla.  Što je u kontekstu hrvatske gastronomije dobro, jer imamo previše mediokritetskih a premalo ozbiljnih restorana. Utoliko je Navov trijumf jasna poruka, koja kaže da je vrhunsko, moderno i beskompromisno kuhanje apsolutno najvažnije. Sve ostalo dolazi kasnije.

Dvostrukim trijumfom u našim izborima za Chefa i Restoran godine Tvrtko Šakota postao je novi Rudolf Štefan. Prije nekoliko godina živjeli smo u eri vlasnika Pelegrinija, koji je uvjerljivo i zasluženo pobjeđivao u izborima za kuhara i restoran godine. Hrvatska restoranska industrija sada živi u vremenu Tvrtka Šakote.

nav-strukla

Restoran godine biralo je četrdesetak profesionalaca s hrvatske ugostiteljske scene. Nitko nije smio glasati za restoran s kojim je poslovno povezan. Prvoplasirani restoran dobivao je 10 bodova, drugi 8, treći 6, četvrti 4, a peti 2 boda. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.