Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKO FINALE IZBORA ZA RESTORAN GODINE Četvrto je Nebo s osamdeset, a treći Cap Aureo sa 100 bodova

restoran-godine-2021-5-4

Najuzubudljiviji dosadašnji izbor Restorana godine Kulta Plave Kamenice došao je do same završnice. Podsjetimo, četrdesetak profesionalca iz restoranske industrije svakog prosinca bira Restoran godine. Izbor Restorana godine i ove godine organiziramo u suradnji s Jamnicom.

Nitko od birača ne smije glasati za restoran s kojim je  poslovno povezan, a svatko može glasati za pet restorana: prvi dobiva 10, drugi 8, treći 6, četvrti 4, a peti 2 boda. Ove su se godine glasovi podijelili na vrlo mnogo restorana, a razlike među tri prvoplasirana restorana vrlo su male.

4. Nebo, Rijeka, 80 bodova

Nebo je dobilo Michelinovu zvjezdicu dva mjeseca poslije otvaranja, što je samo po sebi fenomenalan rezultat. Nebo je cjeloviti proizvod: uz modernističku nacionalnu kuhinju Denija Srdoča, Nebo gostima pruža fenomenalne poglede na Opatiju s najvišeg kata Hiltona Costabella, interijer podsjeća na velike svjetske restorane, a doček gostiju za barom, sa šampanjcem i pozdravima iz kuhinje, odličan je uvod u hedonistički doživljaj večere u Nebu. Vinska karta veoma je dobra, i kad je riječ o hrvatskim i o stranim vinima.Nebo je istodobno mjesto za izlaske i mjesto  za visoku gastronomiju

3. Cap Aureo, Rovinj, 100 bodova

Cap Aureo Jeffreya Velle u Maistrinom luksuznom hotelu Grand Park gastronomski je najmoderniji restoran u Hrvatskoj uz Nav Tvrtka Šakote i ManO2 Hrvoja Kroflina. Jeffrey Vella u Cap Aureu kuha progresivno, na visokoj svjetskoj razini, tehnički savršeno, vrlo lokalno i katkad ekstremno  sezonski. Meniji u Cap Aureu mogu dosegnuti i tridesetak jela; ni jedno nije dosadno, jer se u Cap Aureu sve stalno mijenja. Gospodin Vella godišnje promijeni barem deset do dvanaest menija. Moramo priznati da smo bili skeptični oko komercijalnosti Cap Aurea, ali nas je ova sezona žestoko demantirala. Cap Aureo bio j pun do prepun cijelo ljeto, a dobro im ide i u jesenskim i zimskim mjesecima. Cap Aureo primjer je trijumfa progresivne visoke kuhinje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.