Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WOW/Žene i vino sinoć su u Zagrebu priredile dvostruko slavlje. 10. obljetnicu udruge i dodjelu svojih godišnjih vinskih nagrada

wow-glavna

“Kad sam počela priču  s WOW-icama nisam mogla ni zamisliti da ćemo doživjeti desetu obljetnicu,” rekla nam je u ponedjeljak Sanja Muzaferija, osnivačica udruge WOW/Žene i vino. Ova mreža ljubiteljica i promotorica vina, dakle, već deset godina djeluje kroz vinske promocije, festivale i godišnju WOW Grand Prix vinsku nagradu.

WOW su osnivačice Pink Daya, prvog i dosad jedinog hrvatskog festivala ružičastih vina i žene koje su u uglavnom konzervativnu hrvatsku vinsku industriju donijele svježi, neformalniji, hedonistički pristup i demistificirale položaj žena u vinskom svijetu s obje strane, proizvođačke i potrošačke.

wow-muzaferija
Sanja Muzaferija, osnivačica udruge WOW/Žene i vino

U Zagrebu su sinoć dodijeljene ovogodišnje vinske WOW nagrade. Uži izbor potpisuje sommelier Emil Perdec, au ocjenjivanju vina na sijepom kušanju sudjelovalo je tristotinjak WOW članica i simpatizerki.

tina-jakob
Tina Jakob

Ocjenjivanjem se sastavlja lista od 12 finalista, po dva rosea, pjenušca, crna, bijela i slatka vina, među kojima pobjednike bira tročlani WOW žiri. Ove godine to su bile Ines Zemlić iz Rotodinamica, enologinja i vinska konzultantica Ivana Nemet i voditeljica zagrebačkog restorana Matrix Manuela Maras. Ukupni pobjednik WOW nagrada 2021. je Cuvée Jakob, 2015 vina Jakob, iz vinograda u Brodskom Stupniku.  Ovo su sva najbolje plasirana vina.

  • Pjenušci: Urban White, extra brut, vinarija Štampar
  • Bijela: Chardonnay sur lie, 2017., Jasne Antunović Turk
  • Roséi: Rosé Krauthaker, 2020
  • Crvena: Jakob 2015
  • Slatka: Prošek 2015., Stina vina
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.