Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Slavonac Matej Bilandžić vratio se iz Njemačke i zasjao u Le Bistrou

mladi-chef-matej-bilandzic-g

Mnogi svakodnevno odlaze raditi i živjeti u zemlje Europske Unije. A neki se vraćaju i počinju graditi ozbiljne karijere u Hrvatskoj. Matej Bilandžić, 29-godišnji Slavonac, završio je kuharstvo u Obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu. Radio je u jednom lokalnom restoranu, a zatim se kao pizza majstor zaposlio na Krku.

Pa je otišao u Njemačku, gdje je kuhao u restoranima u Solingenu i Düsseldorfu, da bi se vratio u Hrvatsku i zaposlio u Esplanadinom Le Bistrou gdje sada obavlja dužnost voditelja smjene.

ante-bilandzic-esplanade

Kad je Ana Grgić Tomić, Esplanadina glavna chefica, lani otišla na porodiljski, mnogi su se stalni Esplanadini gosti brinuli zbog eventualnog pada kvalitete kuhanja. No, Esplanadini su chefovi, uključujući gospodina Bilandžića, uspješno održali visoke standarde koje je Grgić Tomić bila postavila.

esplanade-tartufi-skampi

Ove smo jeseni u Bistrou probali niz jela s bijelim tartufima, koje nam je skuhao baš Matej Bilandžić, i koja su bila tehnički besprijekorna, s izvrsno naglašenom ulogom tartufa; bijeli tartuf ne smije se izgubiti u bilo kojem jelu, jer postaje besmislen. Zatim smo prije par tjedana ručali nekoliko jela od bakalara. Jastučići punjeni dimljenim bakalarom bili su apsolutno senzacionalni .

Kult Plave Kamenice pokrenuo je izbor Mladog chefa godine kako bismo afirmirali one mlađe chefove koji još ne pune naslovnice portala i novina, i ne nastupaju na televizijama, a zapravo su iznimno talentirani i profesionalni. Matej Bilandžić definitivno spada u tu grupu kuhara, koja će razmjerno brzo oblikovati budućnost hrvatske gastronomije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.