Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRIBLIŽAVAMO SE FINALU IZBORA RESTORANA GODINE Šesti je Pelegrini sa 76, a peti Agli Amici sa 78 bodova

restoran-godine-2021-6-5

Ovogodišnji, najneizvjesniji izbor za Restoran godine Kulta Plave Kamenice, od desetog do prvog mjesta obilježen je iznimno malim bodovnim razlikama.

Pa su tako naši glasači, četrdesetak profesionalaca iz restoranske industrije, gotovo jednako vrednovali već dugo etablirani Pelegrini i nedavno otvoreni Agli Amici u Rovinju.

Evo još jednom pravila izbora Restorana godine, koji i ove godine organiziramo u suradnji s Jamnicom: svaki birač može glasati za pet restorana, s kojima nije vlasnički ni poslovno povezan. Nitko ne smije glasati za svoj restoran. Svaki birač može glasati za pet restorana. Prvoplasirani restoran dobiva 10 , drugoplasirani 8, treći 6, četvrti 4, a petoplasirani 2 boda.

6. Pelegrini, Šibenik, 76 bodova

pelegrini

Upravo je fenomenalno, ali i zasluženo, da se Pelegrini poslije toliko godina uspio održati u najužem kvalitativnom vrhu hrvatske gastronomije. Pelegrini je prije desetak godina počeo stvarati novi dalmatinski restoranski rukopis, kao i tada najmodernije ugostiteljstvo u Hrvatskoj. Sve do pretkraj prošlog desetljeća, Pelegrini je automatski pobjeđivao u svim izborima za restoran godine.  Zatim su se, kao i u rock and rollu ili kazalištu, pojavili radikalniji i moderniji konkurenti.

No, Pelegrini, koji ima Michelinov zvjezdicu, uspio je održati iznimno visoke kvalitativne standarde. Pelegrini je i dalje jedan od najboljih i najvažnjih hrvatskih fine dining restorana.

5. Agli Amici, Rovinj, 78 bodova

agli-amici-01

Agli Amici ima ukupno tri Michelinove zvjezdice. Dvije za restoran u Udinama i jednu za restoran u Rovinju otvoren početkom ljeta ove godine. Obitelj Scarello, vlasnici restorana Agli Amici, u Hrvatsku je donijela najsofisticiraniju razinu servisa u povijesti naše restoranske industrije. Od njih baš svi mogu učiti. Hrana je elegantna, komunikativna, ali i tehnički kompleksna. Agli Amici se u svega nekoliko mjeseci uvrstio među najbolje istarske i hrvatske restorane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.