Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na kućici Good Kut Ivana Bekavac kuha čisti adventski comfort food, ali jako dobro napravljen comfort food

fuliranje-2021-good-kut

Ivana Bekavac miljenica je zagrebačke hipsterske publike. Utjecajni gastro portali promoviraju se non stop, njen mikrorestoran Kut u Varšavskoj od prvoga dana radi izvrsno, kao “nepretenciozno mjesto gdje se dobro jede po pristupačnim cijenama”, koncept kojega u Zagrebu nikad nema dovoljno.  Ivana Bekavac na Fuliranju je prvi put nastupala prije tri godine s Bread Clubom, a ove godine njen Kut ima kućicu u suradnji s Good Foodom.

Ono što izdvaja Good Kut od ostalih kućica su masovno prihvatljivi okusi bez egzibicija, odlične tehnike i poneki detalj koji pokazuje da je recepte pisala chefica koja dosta zna. Probali smo Good Kutove germ fritule koje su hit na Fuliranju, hibrid zagrebačke i dalmatinske zimske tradicije u obliku malih fritula koje dolaze s pekmezom, prelivene umakom od vrhnja, vanilije i maka. Germ fritule nisu samo tipična dosjetka s adventskih kućica nego jako dobro napravljena slastica. Hrskave, mirisne, meke, nemasne i ne preslatke, s blagim pekmezom i umakom koji sve povezuje, nestaju u sekundi. Opravdani hit.

Germ fritula

Špek štrudla od hrskavog tijesta koje rade u Kutu, špeka i dinstanog zelja  totalni su comfort food, odlične teksture, sočne, s finim mirisom dima iz špeka i slatke od zelja, dolaze na podlozi od puno sočne svježe potočarke, potez iskusnog chefa.

Tražite li kućicu na kojoj će gotovo sva jela moći jesti i vaša djeca i mama i izbirljivi prijatelji, ili samo tražite nezahtjevni božićni comfort food koji ne opterećuje ali ipak nije površan, ne gledajte dalje od Good Kuta.

Par koraka dalje, najklasičniji mogući Advent. Peku se debrecinke, kranjske sa sirom, bavarske kobasice i currywurst s ukusnim prilozima i umacima koje možete kombinirati sami. U Institutu za kobasice Mate Jankovića rade simpatični, energični kuhari koji brzo slažu kobasice u peciva i krcaju ih rikulom, pečenom kiselom paprikom, jalapenom, hrenaiolijem, ciklom, prženim lukom…više manje svime što možete zamisliti u kobasicama. Želite li biti sigurni da će kombinacija funkcionirati, odaberite umake i dodatke koje uz svaku kobasicu preporučuje chef Mate Janković.

fuliranje-jankovic-2
fuliranje-jankovic

Probali smo bavarsku s rikulom, honey mustardom umjesto hrenaiolija, pečenom kiselom paprikom i jalapenom. Ljutina jalapena bila je točno pogođena za nešto blaži okus kobasice, slatkoća senfa nije škodila, a paprika je raspjevala cijelu kombinaciju. Čini se da će danas vrijeme biti lijepo, nije prehladno, ako još niste bili na Fuliranju pogledajte naše prethodne izvještaje i uživajte. 

Izakaya u okviru programa Buns&Cocktails na Fuliranje donosi baskijsku kobasicu chistorru. Koktele potpisuje Marino Karinja

izakaya-fuliranje-g

Esplanadina kućica na Fuliranju istinski je spektakl i model za izlazak luksuznih restorana na Advent

Kroštula na Fuliranju prodaje sve svoje panettone na fete. Novi su s mandarinom i slanim karamelom

krostula-fuliranje-g

Tačev Restač na Fuliranju peče odležane steakove i otvara kamenice, kruh osigurava Bread Club, deserte Tea Mamut a vina Laguna

fuliranje-tac-kamenice

Beg’s na Fuliranju pokazuje što može biti biljni street food. U Zagrebu žele otvoriti prvi plant based butchery i deli

begs-g

Čudnovata polarna kućica Taika jedina na Fuliranju priprema samo ribu. Na dosta originalan način

taika-g

El Torov taco s govedinom vrijedi čekanja u redu, a ni cannoli im nisu loši

el-toro-fuliranje-g

Fuliranje u Esplanadi u subotu se napunilo već iza četiri. Gužvu smo promatrali s čašom Billecart Salmona

fuliranje-acrobat
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.