Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Svježe srdele za 10 kuna po kilogramu najbolja su vrijednost za novac na hrvatskom tržištu hrane. Uskoro kreće lovostaj

srdele

Svježe srdele u Zagrebu najčešće koštaju 20 do 25 kuna. U jučerašnjem smo Novom listu međutim pročitali da su se zadnjih dana svježe srdele na riječkoj tržnici prodavale za deset kuna za kilogram, što je najbolja vrijednost za novac bilo koje hrane u novijoj hrvatskoj povijesti.

Za cijenu jednih dnevnih novina ili jedne limenke osrednjeg piva, ili dvije bočice mineralne vode, Riječani dakle mogu dobiti kilogram fenomenalne friške ribe. Ova senzacionalna prilika za svakodnevnu vrhunsku prehranu neće dugo trajati.

Naime, na Badnjak 24. prosinca, počinje dvomjesečni zimski lovostaj. To znači da se srdele i druge male plave ribe neće smjeti loviti sve do kraja veljače. Ni ribari ni kupci ne vole lovostaj, ali lovostaji zaista jesu neophodni za održavaje sadašnjeg, već znatno umanjenog ribljeg fonda.

Stoga u idućih desetak dana do lovostaja, kupujte što više svježih srdela, koštale 10 ili 20 kuna. Ne postoji ništa ukusnije i zdravije u tom rangu cijena.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.