Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Božićni grad u Family Mallu zagrebačkom je Adventu vratio klizalište. Za hranu je zadužen Food Truck Festival, pojačan Batkom i Torteriom

bozicni-grad-g

Dvorište golemog shopping centra Family Mall u zapadnom Zagrebu, ove se godine pretvorilo u jedno od najtraktivnijih zagrebačkih adventskih odredišta iza Fuliranja u Esplanadi. U dvorištu Family Malla, najveće hrvatske trgovine namještajem, otvorio se Božićni grad.

bozicni-grad-1

Božićni grad sastoji se od lunaparka, ledenog jezera, kuće Djeda Mraza, sajma dječjih knjiga i najvažnije od svega, Božićni grad ima  i klizalište. Pravo veliko klizalište dugačko 35 i široko 15 metara. Klizalište na Tomislavcu  bilo je jedan od simbola zagrebačkog Adventa. Ove se godine, tko zna zašto, klizalište na Tomislavcu nije otvorilo, ali Zagrepčani mogu klizati u Škorpikovoj ulici u Family Mallu.

bozicni-grad

Za hranu u Božićnom gradu  zadužen je Food Truck, organizacija koja svake godine priređuje gastro  festivale na Jarunu. Ove je godine standardna postava Food Trucka, u kojoj sudjelujub BarbaQ,, Zlatni dukat i Pri suncu, pojačana Batkom, Torterijom i Leggierom.

bozicni-grad-4-1 (dragged)
bozicni-grad-2-1 (dragged)

Batak, najveći hrvatski lanac roštiljarni, u Božićnom gradu peče burgere, chevose 5, teleći šiš s coleslawom, nekoliko vrsta kobasica u mliječnim pecivima i lepinjama, pa još  pomfrit i prženi batat, ali i posve novi desert, hrskave rolice od jabuke u umaku od vanilije, koje su jedan od većih hitova u Božićnom gradu. 

Leggiero je pak pripremio  niz zimskih koktela, dok Fritule Nada i u Božićnom gradu nastavljaju s prodajom najpopularnijih  zagrebačkih slatkih grickalica.

Božićni grad još je jedan od uspješnih primjera selidbe zagrebačkog društvenog  života iz centra u kvartove. Božićni grad tijekom tjedna radi od 16 sati, a vikendom od 11 sati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.