Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Torov taco s govedinom vrijedi čekanja u redu, a ni cannoli im nisu loši

el-toro-fuliranje-g

U ponedjeljak predvečer ambijent na Fuliranju bio je idealan. Prelijepa, božićno osvijetljena Esplanadina terasa bila je popunjena ali nije bilo gužve, ljudi su se grijali na vatricama za visokim stolovima, umjesto uobičajenog dima od pečenja burgera i kobasica, kraj kućica su se ložili efektni Ofyr roštilji. Imali smo oko sat vremena mira za pregledati kućice prije nego su se na ulazu terase Oleander počele skupljati grupe posjetitelja, a pred kućicama stvarati redovi.

El Toro je godinama nezaobilazan i pouzdan sudionik Fuliranja i festivala povezanih s njim. Chef Mario Mihelj zna što radi. U restoranu iz sezone u sezonu diže kvalitetu hrane, ali diže je i na El Torovim kućicama, gdje uz standardni meni baziran na raznim latinoameričkim tvistovima na kobasice i burgere, povremeno dodaje jela koja pokazuju zašto je El Toro jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana.

El Torovu kućicu provjerili smo obrnutim redom, kad smo vidjeli da imaju cannole morali smo ih probati. Ta sicilijanska divota od hrskavog tijesta i kreme već se par godina može povremeno pronaći u Zagrebu, ali ne uvijek u najboljim verzijama. El Torova verzija je zabavna, dobro prilagođena Fuliranju i prilično ukusna. El Torovi cannoli su malo veći od standarda, što znači da vam je što se deserata tiče jedan vjerojatno dosta za cijeli dan na Fuliranju. Punjeni su tiramisu kremom, nisu preslatki, lagani su i posipaju ih s malo cimeta, čestog sastojka u kremi za cannole i začina bez kojeg nema Adventa.

el-toro-cannoli

Na El Torovoj kućici jako su popularne salsiccie s ribanom mozzarellom, coleslawom i BBQ umakom, ali glavni hit je njihov taco od govedine. “Jedan posjetitelj prvi je dan pojeo dva odjednom, drugi dan se vratio po šest, a onda je rekao da se za par dana vraća po još,” pričali su nam kuhari na El Torovoj kućici. El Torov taco koji smo probali u drugom krugu i već dosta prejedeni, zaista je jedno od najukusnijih mesnih jela koje smo probali na zagrebačkim food festivalima.

Porcija je opet velika, dva tacosa u kutiji fizički ne izgledaju zahtjevno ali su puni sočne meke govedine s roštilja i izvrsnih umaka. El Torov taco okusima je bliži restoranskom kuhanju nego tipičnoj ponudi na kućicama. Već oko sedam sati pred kućicama su se stvarali redovi, posjetitelji su s brojevima u rukama pijuckali kuhano vino i zapitkivali kad će njihova hrana biti gotova. Na nekim kućicama čekalo se i po 15 minuta, pa ako vam se to na Fuliranju dogodi, birajte gdje ćete čekati. El Torovi tacosi jedna su od stvari za koju vrijedi uzeti broj i stati u red.

U idućem nastavku: Taika, prva polarna kućica na Fuliranju

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.