Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Marko Alilović napustio je zagrebački Food Division. Šteta.

food-division

Nekoliko sati nakon što smo objavili listu najboljih zagrebačkih fusion restorana, na koju smo uvrstili Food Division u Novom Zagrebu, naglasivši da u Food Divisionu kuha kompetentni chef Marko Alilović, javio nam se sam gospodin Alilović.

“Nisam više u Food  Divisionu. Vlasnik i ja nismo se našli. On je tražio da promijeni cijeli meni, na što nisam želio pristati. Pa sam se prije dva dana vratio u Osijek, gdje planiram pokrenuti nešto svoje,” kaže chef Alilović.

Bojimo se da je slučaj Alilovićeva odlaska iz Food Divisiona gotovo tipičan za hrvatsku restoransku industriju. Velika većiina investitora u restorane i dalje ne razumije da su ljudi najvažniji resurs restoranske industrije.

Malo tko racionalan riješio bi se chefa Alilovićeve reputacije  i znanja. Marko Alilović vodio je, među ostalim, kuhinju Timea, svojedobno jednog od najuspješnijih zagrebačkih restorana.

Uz svo razumijevanje za razlike u stavovima o budućnosti pojedinog restoranskog projekta, zaista je teško shvatiti da se bilo koji ozbiljni restoranski investitor rješava takvog profesionalca.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.