Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Fuliranje u Esplanadi u subotu se napunilo već iza četiri. Gužvu smo promatrali s čašom Billecart Salmona

fuliranje-acrobat

Fuliranje na Esplanadinoj terasi prvi je adventski dogođaj u Zagrebu, na kojem se pravi šampanjac toči na čaše. Šampanjac se mogao piti i na ranijin izdanjima Adventa, zahvaljujući Vivatovom baru iznad klizališta na Tomislavcu,  kojeg klizališta, ove godine nema iz posve nerazumljivih razloga.

No, Vivat je Taittinger točio na half bottles, a ne doslovno na čaše. Ove je godine Acrobat, velika distriibucijska tvrtka, odlučio rastakati nekoliko etiketa Billecart Salmona na čaše. Popili smo dvije čaše bazičnog Brut Reservea koji košta 95 kuna, što je slično ili neznatno niže od restoranske cijene tog klasičnog šampanjca iz Aya. 

Acrobatov Champagne&Wine Bar nudi još niz vina i pjenušaca na čaše, par koktela baziranih na ginu Mare, chorizo od crne španjolske svinje i jednu ili dvije paste. Osoblje je profesionalno i ljubazno; točno znaju što prodaju.

S čašom šampanjca u ruci napravili smo tri ili četiri kruga Esplanadinom terasom. Iza četiri Terasa Oleander počela se brzo popunjavati. Oko pet na Fuliranju je već vladala velika gužva.

Usprkos činjenici da na Fuliranje ne smijete ući bez covid potvrda. Što je samo još jedan dokaz teze da su covid potvrde dobre za ugostiteljstvo i da bi ih trebalo proširiti na restorane i kafiće.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Fuliranje u Esplanadi u subotu se napunilo već iza četiri. Gužvu smo promatrali s čašom Billecart Salmona

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min