Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izakaya u okviru programa Buns&Cocktails na Fuliranje donosi baskijsku kobasicu chistorru. Koktele potpisuje Marino Karinja

izakaya-fuliranje-g

U petak je otvoreno Fuliranje u Esplanadi, nesumnjivo najadventskija manifestacija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa. Oko podneva radnici su još dovršavali kućice, palile su se prve roštiljske vatre, a Izakayin tim pripremao je sendviče i hladio koktele.

Izakaya, jedan od najboljih hrvatskih fusion restorana, ovog se Adventa fokusirala na bunove i koktele. U ponudi je pet sendviča, među kojima je svakako najzanimljivji bun s chistorrom. 

Chistorra je tradicionalna baskijska kobasica koja bi trebala biti napravljena od govedine i svinjetine, pa punjena u janjeća crijeva. Chistorru već godinama nismo vidjeli u Hrvatskoj i dosta se veselimo probati Izakayinu varijantu.

Osim chistorre, tu su još buncek bun, krvavica bun, sendič s kozicama i sendvič sa svinjskom potrbušinom.Za desert se priprema palačinka pohana u panko mrvicama punjena jabukama, cimetom i sladoledom od vanilije.

Gospodin Karinja, jedan od vodećih hrvatskih miksologa, uz palačinku preporučuje Eggnog od kokosova mlijeka i ruma. Među drugim koktelima pažnju nam je privukao Ochiba Gin Punch s mandarinama i sakeom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.