Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li Hrvatska, kao i obično, slijediti Njemačku i uvesti obavezno cijepljenje?

cijepljenje

Angela Merkel, njemačka kancelarka u odlasku, u četvrtak je najavila da bi njemačka Vlada od 1. veljače mogla uvesti obavezno cijepljenje protiv covida.

Angela Merkel i njen nasljednik, novi njemački premijer Olaf Scholz, dogovorili su se da parlament glasa o obaveznom cijepljenju. S obzirom na velik broj novozaraženih (oko 73 tisuće u srijedu) razmjerno mali broj cijepljenih građana i strah od omikrona, sada se čini prilično izvjesnim da će Njemačka proglasiti cijepljenje obaveznim.

Eventualna njemačka odluka o obaveznom cijepljenju snažno će utjecati na europsku politiku prema cijepljenju, jer se Njemačku uvijek pozorno sluša. A Hrvatska spada među one članice Europske Unije koje katkad doslovno slušaju Njemačku. Njemačka ima značajan utjecaj na pojedine bitne odluke hrvatskih vlasti.

Vodeći hrvatski političari i dalje tvrde da Vlada ne razmišlja o obaveznom cijepljenju. Međutim, ako Njemačka proglasi cijepljenje protiv covida obaveznim, vrlo je vjerojatno da će i hrvatska Vlada uvesti obavezno cijepljenje, zbog čitavog niza razloga, od posve političkih do ekonomsko-turističkih. S obzirom na i dalje snažan vakcinoskepticizam u hrvatskom društvu, odluka o obaveznom cijepljenju možda ne bi bila posve loša.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.