Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SENZACIJA NA VINSKOJ SCENI Dino Kušen i Juraj Dusper udružili su se da prirede VAPT, najvažniji regionalni vinski festival do danas

vapt-dusper-kusen

U Kristalnoj dvorani opatijskog hotela-palače Kvarner 19. veljače održava se VAPT – Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting. Radi se o zajedničkom projektu dva iznimno značajna distributera vina: Vinotradea obitelji Dusper i Acrobata Dine Kušena.

Vinotrade je prva ozbiljna hrvatska tvrtka za uvoz i distribuciju vina koja neprekidno djeluje od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća. Acrobat je u zadnjih sedam ili osam godina dobio ekskluzivna zastupstva za niz prestižnih svjetskih vinarija.

vapt

U veljači 2020. neposredno uoči početka pandemije, Dino Kušen organizirao je prvi Acrobat Portfolio Tasting u zagrebačkom Hiltonu. Sada se gospodinu Kušenu pridružila obitelj Dusper.

Na VAPT-u u Kvarneru sudjelovat će šezdesetak iznimno značajnih svjetskih vinskih imena, poput šampanjskih kuća Roederer, Billecart Salmon i Deutz, klasičnih talijanskih vinara kao što su Angelo Gaja, Roberto Voerzio i Silvio Jermann, pa najvažnijih španjolskih vinarija poput Vege Sicilie i Torresa.

Tu je i niz sjajnih vinarija iz Bordeauxa i Burgundije, uključujući Haut Brion, Pontet Canet i Joseph Drouhin. Sloveniju zastupaju Marjan Simčič i Dušan Kristančič.

Na VAPT-u će sudjelovati i više velikih regionalnih distributera. Sve hrvatske vinarije zainteresirane da se predstave na ovom elitnom festivalu, mogu se prijaviti organizatorima do 15. prosinca.

Posebna atrakcija VAPT-a bit će stručne radionice. Među ukupno osam masterclassa svojom jedinstvenošću odskaču vertikalna kušanja Cristala i Sassicaie. VAPT 2022. svakako je najznačajnija vinska smotra koju su Hrvatska i regija dosad doživjele.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.