Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Raise The Bar je otvorio prijave za stipendije na prestižnim gastronomskim školama. Evo kako se kandidirati

tibor-klobucar-stipendije

Raise the Bar je otvorio prijave za novi ciklus stipendija na prestižnim svjetskim ugostiteljskim školama.  Raise the Bar, akademija i platforma koju je Coca-Cole HBC Hrvatska 2019. osnovala za školovanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, djeluje kroz Akademiju za besplatnu edukaciju za konobare, bariste i barmene, Stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje i suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, kroz koju se vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika usklađuju s potrebama poslodavaca.

grgo-bacelic-stipendije

Stipendije talentiranim mladim kuharima, slastičarima i menadžerima omogućuju besplatno školovanje na nekima od najjačih svjetskih obrazovnih institucija u njihovim strukama. Prijave su otvorene do 31. siječnja 2022. nakon čega će predstavnici Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska i tima Raise the Bar odabrati kandidate. U obzir se uzimaju motivacija, iskustvo i planovi za budući razvoj kandidata. U idućoj fazi, chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac, Bruno Vokal i suvlasnik i menadžer zagrebačkog Noela Ivan Jug, testirat će i intervjuirati kandidate. Na temelju cijelog procesa bit će odabrani dobitnici stipendija. 

KAKO SE PRIJAVITI

Za prijavu za Raise the Bar stipendije potrebno je ispuniti prijavni obrazac na web stranici raisethebar.hr/stipendija i priložiti životopis, motivacijsko pismo i pismo preporuke.  

Grgo Bačelić i Tibor Klobučar, stipendisti za 2021. godinu, trenutno se školuju na Le Cordon Bleu u Istanbulu, a Matija Kuzmić će početkom sljedeće godine otputovati u Pariz gdje će usavršiti svoja slastičarska umijeća na École Ducasse

“Stipendija Raise the Bar za mene je jedan veliki korak naprijed u karijeri. Pokazatelj da se rad, trud i ustrajnost uvijek isplate te da će netko to prepoznati u vama. Le Cordon Bleu škola mi svakim predavanjem i svakim satom u kuhinji ukazuje koliko zapravo moram raditi na sebi i graditi svoje znanje. Mladim ljudima, željnim napretka, ovo je jedinstvena prilika da sebi i našoj zemlji pružimo ono najbolje. Ako sebe ne motiviramo i ne postavimo više ciljeve i želju za napretkom, jednostavno stojimo na mjestu“, kaže Grgo Bačelić, Raise the Bar stipendist i kuhar zagrebačkog restorana Kut510.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.