Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

LE KOLAČ IZIŠAO IZ KONZUMA Ne želimo riskirati kvalitetu zbog masovnosti. Fokusirat ćemo se na maloprodaju

le-kolac-konzum

Prije nekoliko dana primijetili smo da u vitrinama Konzuma u Radničkoj više nema Le Kolačevih prepoznatljivih kolača. Vlasnik Le Kolača Robert Hromalić potvrdio nam je da su izišli iz Konzuma i da se više neće baviti veleprodajom.

“Veleprodaja nam je dobro išla, ali nisam bio posve zadovoljan,” rekao nam je Hromalić, “Shvatio sam da se ipak želim baviti samo maloprodajom. Mi smo ipak mali zanatski pogon, postoji granica do koje možemo povećavati proizvodnju a da ne ugrozimo kvalitetu. Da imamo industrijsku proizvodnju to bi bila druga priča, ali u Le Kolaču sve radimo ručno, koristimo najbolje namirnice i pazimo na kvalitetnu izrade, kroz veleprodaju se ta velika dodana vrijednost nužno gubi.  Le Kolač će nastaviti suradnju s nekoliko lokala, ali fokusirat ćemo se samo na maloprodaju,” kaže Hromalić. 

le-kolac-six-1

Robert Hromalić, Ferrandijev đak i bivši sous chef Yanna Couvrera u Parizu, Le Kolač je preuzeo 2019. godine nakon što je napustio Time. Le Kolač je odmah postao hit i počeo širiti posao, suradnjama s nekoliko zagrebačkih restorana poput Franko’s Pizza&Bara, kobrendiranjem pojedinih kolača s Krašem, Chiavalonom i Ziganteom, uvođenjem novih proizvoda, prvenstveno sladoleda, dostavom i na kraju ulaskom u Konzum. Nakon proširenja slastičarnice na Petrićevom trgu, preživljavanja pandemijskih šokova, Le Kolač se vraća korijenima i najavljuje novi iskorak u kvaliteti i kreativi.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

LE KOLAČ IZIŠAO IZ KONZUMA Ne želimo riskirati kvalitetu zbog masovnosti. Fokusirat ćemo se na maloprodaju

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min