Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U iličkom Neboderu otvoren je Nomu, luksuzni sushi i vinski bar

nomu

U uličnom lokalu iličkog Nebodera, u prostoru gdje se donedavno nalazila grozna pizzeria Pelati, upravo je otvoren Nomu. Restoran Nomu se službeno zove Sushi & Wine Bar, a uz sushi držat će očito i više tradicijskih manjih jela: radi se o jedinom sushi baru u Zagrebu koji u sali ističe pršute i Chiavalonovo mlado ulje.

Ispod natpisa Nomu, Sushi & Wine Bar, stoji malo Nardin. Ovaj potpis označuje vlasnika Nomua, poznatog hrvatsko-talijanskog ugostiteljskog poduzetnika Alexa Nardina. Alex Nardin pokrenuo je noćne klubove Hookah u Vodicama i Baobab na zagrebačkom Jarunu, kao i restoran Spoon. Nardin je navodno bio i suvlasnik poznatog hvarskog kluba Carpe Diem.

Bit će zanimljivo promatrati kako će se čovjek iz klupskog biznisa snaći u pravom restoranskom poslu: vrhunski sushi nije street food niti ga proizvode roboti, nego se radi o ozbiljnoj zanatskoj vještini koja podrazumijeva visokokvalitetne sastojke.

Za vinsku kartu novog zagrebačkog sushi i vinskog bara zadužen je i sve aktivniji zadarski distributer Atrox. Valja na kraju podsjetiti da je na najvišem katu iličkog Nebodera jednom davno radio japanski restoran Sora Ive Majoli, koji je imao izvrsnu hranu i loš menadžment.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.