Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ Macrona su umjesto u podrum mogli odvesti u Tač, moj i Plenkovićev omiljeni restoran

“Nisam odbio ugostiti Macrona, nego je to prepušteno jer sam vidio koliko je to važno Plenkoviću,” izjavio je u petak predsjednik Republike Zoran Milanović komentirajući javnu sablazan zbog državne večere za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Vladin protokol hMacrona je ugostio u Gallu, mediokritetskom zagrebačkom talijansko-mediteranskom restoranu koji godinama surađuje s Ministarstvom vanjskih poslova. Nakon masovnog ismijavanja posvemašnje nekompetencije protokola, dojam je idućeg dana donekle ublažen svečanim ručkom u zagrebačkom hotelu Esplanade.

tac-vesna-tihomir-miletic
Vesna i Tihomir Miletić, vlasnici Tača

Milanović, međutim, smatra da je i to bio pogrešan izbor. “Prvi dan su ga odveli u nekakav podrum, francuskog predsjednika! Drugi dan u hotel, ovo je super hotel, to je super hotel, predsjednika bilo koje države voditi u hotel i to na snack od 50 minuta, mene je stid toga. Postoji palača na Gornjem gradu, prikladna za malu državu poput naše, dio naše prošlosti, to je Dverce, to je Povijesni insitut, tamo bih pozvao i Svetog oca. Ide se po restoranima. U Tač je mogao otići, to nam je zajedničko mjesto okupljanja, meni i njemu”, kaže predsjednik.

Tač bračnog para Miletić, omiljeni predsjednikov restoran, bavi se tradicijskom nacionalnom kuhinjom i godinama je mkeato okupljanja niz gostiju iz javnog života. Prije nego je postao premijer, Andrej Plenković također je biostalni gost, često je u Taču navodno uzimao hranu za van i dolazio na ručkove i večere. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.